tiistai 5. syyskuuta 2017

#rehupelti



Porkkana, paksoi, herkkusieni, valkosipuli, chili


Rehupelti, tuo vihanneslokeron ja lounastunnin pelastus!

Olen laiska tekemään eväitä töihin. Tai siis olin. Olen onnistunut petraamaan oivallettuani näinkin yksinkertaisen asian:

1. inventoi jääkaappi
2. kuori ja paloittele kaikki yhteensopiva / nahistunut / herkullinen / löytyvä
3. kippaa kulhoon
4. lorauta joukkoon öljyä ja haluamiasi mausteita
5. kaada pellille ja tasoittele
6. laita pariinsataan asteeseen uuniin ja paahda kunnes kypsyysaste on sopiva

Paitsi eväänä, sopii rehupelti loistavasti tietysti myös kotona syötäväksi melkein minkä tahansa lisukkeen kanssa.



Valkokaali, parsakaali, herkkusieni, valkosipuli, chili, appelsiini


Rehupelti on loistava. Paahtaminen tuo vihannesten maun esiin ja vähän nahistuneemmistakin tulee erinomaisia. Mausteita voi heitellä joukkoon oman maun mukaan: oliiviöljyn, suolan ja pippurin lisäksi vaikka savupaprikaa, kuivattua chiliä, jeeraa, oreganoa, timjamia, basilikaa, limen tai sitruunan mehua... Heittelen usein joukkoon myös kokonaisia valkosipulinkynsiä kuorineen. Ne on helppo kypsinä puristaa kuoresta ruoan joukkoon (ja kerätä kanssaihmisten ihailevia katseita tuoksumalla ihanalta).



Kukkakaali, kikherne ja älyttömästi mausteita


Olen käyttänyt rehupeltiä myös salaattipohjana: lisännyt päälle tuoreita kasviksia ja jonkun kastikkeen (esim. sriracha-jogurtti- tai öljysoosin). 

Proteiinina tykkään itse käyttää jotain kasvipohjaista - marinoitua ja paistettua tofua, papuja tai seitania - mutta myös esimerkiksi lohi sopii loistavasti. 



Eilisen porkkana ja raitajuuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti