keskiviikko 30. elokuuta 2017

Henkiinherääminen ja lehtikaalipesto


Kappas, long time no see!


Päätin mätkäistä blogini määrittelemättömäksi ajaksi hyllylle viitisen vuotta sitten. Turhauduin huonoon kameraan ja ajanpuutteeseen ja päätin keskittyä vain ruoanlaittoon ja Instagram-materiaalin tuottamiseen. Viidessä vuodessa sekä kuvaustaidot, kameratekniikka, omat kyvyt että kärsivällisyys ovat kehittyneet ja lapsikin kasvanut niin ettei arki tunnu enää pelkältä jauheliha- ja pyykkikarusellin pyörittämiseltä joten tadaa, on aika yrittää uudelleen.

Ohjeita on kertynyt varastoon aikamoinen määrä ja kuvia samaten. Lisää materiaalia tuntuu tulevan joka viikko ja hyvä niin.

Mitä täällä on tapahtunut viidessä vuodessa? Perhekoko on sama, asunto on sama mutta keittiö eri. Uusimme putkiremontin (en nauttinut) kahdeksan vuotta meidän käytössämme olleen huonosti suunnitellun, ahtaan ja kehnosti varustellun keittiön (tästä nautin suunnattomasti). Paremmat säilytystilat, induktioliesi ja kunnon uuni ovat lisänneet ruonlaiton iloa huomattavasti.

Lapsen kasvaessa ruokalajien kirjo on kasvanut ja hänet saa nykyään puhuttua ympäri ainakin maistamaan melkein kaikkea. Meillä syödään paljon kasvisruokaa (usein vegaanista), tehdään paljon itse, leivotaan jonkin verran ja kokeillaan perheenjäsenten mielestä ilmeisesti välillä vähän turhankin eksoottia ruokalajeja.

Paluureseptinä saa toimia joku aika sitten tekemäni lehtikaalipesto. Siippa havaitsi vihanneslaatikkoa tonkiessaan pussillisen sen näköistä lehtikaalia että sille pitäisi tehdä jotain aika nopeasti. Muistelin lukemiani ohjeita, pengoin kaapista epätoivoisesti pinjansiemeniä, bongasin festarireissulta jääneen pistaasipussin ja yhdistelin ohjeista seuraavan.

LEHTIKAALIPESTO

n. 100 grammaa lehtikaalia
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen kuorittuja pistaasipähkinöitä
puolisen desiä oliiviöljyä
kourallinen parmesaania
yksi valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa (maun mukaan, parmesaani on suolaista!)
ripaus mustapippuria

Ryöppää lehtikaalia muutama minuuttia, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Puristele huolellisesti kuivaksi. Laita lehtikaali, basilika, pähkinät ja mausteet monitoimikoneen kulhoon (onnistuu myös morttelissa!) ja hienonna. Lorota oliiviöljyä joukkoon kunnes koostumus on sopiva. Sekoita parmesaani lopuksi joukkoon. Maistele ja lisää mausteita jos niitä kaipaat (itse kaipaan aina).

Syö esim. Realin päällä yrttilampun romanttisessa valossa tai seuraavana päivänä töissä pastan ja rehujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti