tiistai 1. maaliskuuta 2011

Alku

No niin.

Olen suunnitellut ruokablogin perustamista jo pari vuotta. Homma on meinannut kaatua kahteen asiaan:
a) en osaa valokuvata
b) en ole keksinyt nimeä.

Tänään keksin nimen. Valokuvaongelman aion ratkaista "fiiliskuvilla". Ironisilla fiiliskuvilla.

Olen melkein kolmikymppinen (tai no on siihen vielä pari vuotta) kulttuurialan yliopisto-opiskelija ja tällä hetkellä osa-aikainen kulttuurialan työläinen. Olen ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista niin kauan kuin muistan mutta varsinaiseksi harrastukseksi ruoka on muuttunut parin viime vuoden aikana. Seuraan monia ruokablogeja, luen ruoka-aiheisia lehtiä ja kirjoja, tallennan ja maratonkatson ruokaohjelmia ja ajattelen ruokaa varmaan suurimman osan hereilläoloajastani (ja välillä öisinkin). Ruon lisäksi harrastan lukemista, virkkaamista ja neulomista eli olen varsin hillitön extremetyyppi.

Jaan ruokakuntani yhden aikuisen miehen ja yhden pienen pojan kanssa. Molemmat ovat - luojan kiitos - lähestulkoon kaikkiruokaisia (isompi ei tykkää kasvissosekeitosta, pienempi ei suostu syömään mangoa, ananasta eikä sinihomejuustoa). Kokeilen paljon uusia ruokaohjeita ja sovellan ja kaikki tuntuu uppoavan aika hyvin molempiin.

En ole varsinaisesti mikään leipojatyyppi enkä ihmeemmin pidä makeasta. Nykyään saatan kyllä joskus tehdä keksejä tai vastaavia ja lisäksi olen tällä hetkellä varsin kiinnostunut vaivaamattoman leivän tekemisestä. Siitä varmaankin seuraa jotain juttua myöhemmin. Meillä syödään hyvin kasvispainotteista ruokaa. Suhtaudun varauksella tehotuotantoon, lisäaineisiin, eineksiin ja kaikkeen kevytmoskaan. Käytän täysrasvaisia tuotteita ja paljon luomua ja noudatan täten ruokablogeissa nykyään ilmeisen yleistä suuntausta.

No ei kai sit muuta. Ensimmäinen ruokapostaus seuraa pian (kunhan ensin jostain kameran piuhan ja saan siirrettyä "ironiset" ruokakuvani koneelle).

4 kommenttia:

 1. Aah, täällä eka ja ikuinen fani! Hieno nimi! Odotan innolla sekä reseptejä että fiiliskuvia.

  VastaaPoista
 2. Uuu vaivaamattoman leivän ohje MULLE. Kirjota siitä paljon, se kiinnostaa muakin paljon.

  Joo. Eipä mulla muuta.

  - Esteria

  VastaaPoista
 3. Blogilistalla kiinnitti huomiota nimi ja seuraavaksi kuvaus: "Sisältää huonoja kuvia." Ensimmäinen ajatus oli, että tämä ei voi olla kuin hyvä! Ja kuinka oikeassa olinkaan, ryhdyn lukijaksi tältä istumalta.

  VastaaPoista
 4. Janna: jee, ainakin yksi varma lukija! :D

  Essi: ajattelin tehdä huomenna aamulla taikinan valmiiksi jos ehdin, postaus kyllä tulossa!

  Veera: kiva kuulla. Ajattelin vetää rehellistä linjaa, kuvat ON huonoja.

  VastaaPoista