Kotona lounaan koostumus riippuu siitä, onko jääkaapissa jämiä. Jos ei ole, teen usein salaatin. Laitan salaatteihin aina kamalasti kaikenmaailman jyviä ja siemeniä ja pähkinöitä. Joku aika sitten uskaltauduin kokeilemaan uppomunan tekoa Voisilmäpeliä-blogin Eevan ohjeella ja jestas, sehän onnistui ensimmäisellä yrittämällä ja maistui taivaalliselta. Kaapista ei tosin löytynyt kuin punaviinietikkaa mutta silläkin onnistui. Ei maistunut punkulta eikä värjäytynyt punaiseksi.
Lounassalaatti
- lehtisalaattia
- uppomuna
- paahdettuja porkkanoita (paloittele pari porkkanaa, paahda 200 asteessa oliiviöljyn, mustapippurin ja suolan kanssa kunnes ovat pehmeitä)
- parsakaalia (höyrytin pari minuuttia)
- kolme siivua paistettua pekonia
- paprikaa
- kurkkua
- aurinkokuivattua tomaattia
- parmesaanilastuja
- kurpitsansiemeniä
- hampunsiemeniä (ah! lemppari! syön joka päivä!)
Kastikkeeksi oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Pitää nälkää tehokkaasti eikä väsytä. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti