torstai 3. maaliskuuta 2011

Polenta ja mitä sillä tehdään



Löysin joku aika sitten kuivaruokakaapista pussin polentaa. Ei mitään hajua mistä se on sinne tullut, epäilen joko muistikatkosta ruokakaupassa tai suuremmalla todennäköisyydellä ruokaa sisältänyttä lahjakoria, joka saatiin miehen kanssa viime kesänä yhteiseksi synttärilahjaksi. En ole ikinä tehnyt polentaa, monta kertaa katsellut tosin miten Fabio Viviani vahvoin käsin hämmentää ko. maissivalmistetta Top Chefissä. Googlettamalla sain selville että kannattaisi keittää ensin puuro ja sitten paistaa se. En jaksanut. Muistin lukeneeni jostain Jamie Oliverista keksireseptin jossa oli polentaa ja nopealla tonkimisella löysinkin ohjeen.

Appelsiini-polentapiparit
(Jamie Oliver: Alastoman kokin paluu)
(Ohjeen mukaan noin 25, mulla tuli kaksi pellillistä...)


170 g voita
2 dl sokeria (käytin raakaruokoa sellaisena hienosokeriversiona)
250 g (4 dl) polentaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2-3 appelsiinin kuoret
2 suurta munaa

Sekoita voi, sokeri, polenta ja jauhot. Lisää appelsiininkuoret ja munat (kuorin appelsiinit kuorimaveitsellä ja aloin pilkkoa niitä veitsellä, menetin hermoni ja tungin ne sauvasekoittimen hienonnuskulhoon, parissa sekunnissa meni pieneksi). Peitä kelmulla, laita jääkaappiin noin tunniksi. Nosta kokkareiksi pellille, paista 200 asteessa noin viisi minuuttia (meni muistaakseni kauemmin) kunnes reunat hieman ruskistuvat. Anna jäähtyä vartin verran.


Näistä tuli varsin hyviä. Ehkä sokeria olisi voinut laittaa inan verran vähemmän. Polentasta tuli rapeutta ja appelsiinikuoresta kevyesti makua (varmaan joku kokeneempi kokki sanoisi "hienostunut appelsiinin maku", ite en lähe tälle linjalle).

Seuraavaksi ehkä uskallan ruveta oman elämäni Fabio Vivianiksi ja keittää polentasta oikein lisäkepuuron.



2 kommenttia:

  1. "hienostunut appelsiinin maku", ite en lähe tälle linjalle).

    Aivan mahtava kommentti :D Mut toi kuulosti sen verran erikoiselle setille, et pakko joskus koklata.

    yst.Terv. Jennik..eiku Kannikka.

    VastaaPoista
  2. Jee Jenni! Kokeile ihmeessä, kannattaa.

    VastaaPoista