tiistai 19. syyskuuta 2017

Ystävät ja sunnuntait ja aurinkokuivattu tomaatti -tahna


Ei pahaa.


Olen suureksi ilokseni niin onnekas, että kuulun lukiosta asti yhtä pitäneeseen kaveriporukkaan. Kokoonpano on hiukan muuttunut vuosien varrella ja uusia ihmisiä ja puolisoita liittynyt mukaan mutta ydinporukka on sama. Näiden tyyppien kanssa ollaan kiroiltu samoilla kursseilla lukiossa, otettu muuankin nykypäivänä hieman pöyristystä herättävä kaverikuva, poseerattu lakit päässä Psyllin pihassa, opiskeltu ulkomailla ja eri puolilla Suomea, asuttu ties missä, myötäeletty lapsiperhearkea (minun kohdallani vähän muita aikaisemmin), juhlittu aika monet synttärit, polttarit, häät, läksiäiset, tuparit, vauvajuhlat, ristiäiset, nimijuhlat, valmistujaiset ja ties mitkä.

Muutaman viime vuoden sisällä on vieläpä tapahtunut sellainen onni että tosi moni meistä on päätynyt asumaan tänne alkuperäiselle kotipaikkakunnalle. Nykyään mahdollisuudet treffata ovat periaatteessa paremmat mutta käytännössä tapaamisten järjestäminen ei ole kovin helppoa niiden kuuluisien ruuhkavuosien takia (meinasin ruveta laskemaan kuinka monta lasta meillä yhteensä on mutten jaksanut).

Aikaisemmat baari-illat ja kotibileet ovat käytännön syistä vaihtuneet silloin tällöin pidettäviin brunsseihin: omakotitalollisilla on tilaa ja kukaan ei kuormitu liikaa kun kaikki tuovat jotain. Viime sunnuntaina juhlistettiin erään nuoren neidon kaksivuotispäivää ja perheensä uutta kotia.



Myös teiniä miellyttää

Oma kontribuutioni viime sunnuntain brunssipöytään oli Michael Ian Blackin How to be amazing -podcastin Ina Garten -jaksosta bongaamani aurinkokuivattu tomaatti -levite (ja juusto ja suolakeksit). Rakastan podcasteja ja olen päivittäin hämmentynyt siitä miten siistejä juttuja ihmiset tuottavat kuunneltavaksi (aika paljon kuuntelen kyllä tosi korkeakulttuurista true crime -osastoa). 

En ole kovinkaan perehtynyt Ina Gartenin ruokahommiin mutta podcastin perusteella linja on aika simppeli ja maanläheinen. Levite oli erittäin jees ja jää varmasti repertuaariin. Sovelsin vähän määriä oman jääkaapin sisältöön. Tahnasta ei tullut otettua parempaa kuvaa mutta se on tuota punertavaa mössöä keltaisessa kulhossa tuossa ylimmässä kuvassa.


AURINKOKUIVATTU TOMAATTI -LEVITE

kahdeksan aurinkokuivattua tomaattia
200g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
pari ruokalusikallista ranskankermaa
pari ruokalusikallista majoneesia 
yksi valkosipulinkynsi
loraus chilikastiketta (käytin Poppamiehen savuchiliä)
mustapippuria
suolaa
(kevätsipulia, en laittanut koska unohdin ostaa)

Lisää kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon tai taikinakulhoon jos käytät sauvasekoitinta. Soseuta, lisää loraus öljyä jos tuntuu liian paksulta. Anna maustua jääkaapissa.



Tahna sopi myös erinomaisesti ruusukaalin ja sienten kanssa pastan joukkoon


Ystäväpiiriini sattuu myös kuulumaan aivan erinomaisia ruoanlaittajia ja pöytä oli taas piukassa kaikkea mahdollista munakkaasta ja letuista kakkuun ja saaristoleipään ja katkaraputahnaan. Kyllä kelpasi syödä ja katsoa kun pikkulapset kirmasivat ympäriinsä.



Kissavahvistus Simo parkkeerasi siipan päälle


Joka kerta sunnuntaitapaamisesta kotiutuessa olo on älyttömän onnellinen ja kiitollinen. Ei sitä aina arjessa tajua miten hyvin on asiat kun ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa yhteys on lähestulkoon saumaton.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti