kotiliesi

torstai 30. kesäkuuta 2011

Hellejuomien aatelia

Blogi-innostus on ollut kateissa. Olen kyllä vissiin tehnyt ruokaa joka päivä, mutta suurin osa tekemästäni ruoasta on ollut aika tylsää ja epäkiinnostavaa ja ennen kaikkea epävalokuvauksellista. Eilen kuitenkin onnistuin tekemään jotain, joka ylitti kohtuuttomaksi kasvaneen kynnyksen. Ehkä tää taas tästä.

Käytiin toissapäivänä ystävän luona kylässä. Omakotitalo- ja pihakuumetta ei yhtään hälventänyt ystävän kehoitus ottaa raparperia puskasta. Kotiin - hikiseen pihattomaan kerrostaloasuntoon - tullessa siitä piti sitten keksiä jotain. Mielikuvituksettomana ihmisenä ajattelin ensin tehdä piirakan mutten jaksanut ja nyt seuraa suuri tunnistus: en tykkää makeista leipomuksista (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta: banoffee, juustokakku, prinsessakakku). Syön toki kaikkea joka eteen lykätään, mutta niin innoissani en esim. raparperipiirakasta ole että jaksaisin sitä itse tehdä. Enkä osaa esimerkiksi leipoa pullaa. Olen tainnut kerran koittaa, tuli pahaa. Välillä poden huonoa omatuntoa lapseni pullantuoksuttomasta lapsuudesta mutta onneksi on erinäisiä mummuja, joiden jauhopeukalo on omaani pystyvämpi.

Joo. Eli lykkäsin raparperit jääkaappiin ja päätin miettiä uudestaan myöhemmin. Eilen googlettelin ja löysin ihanaisesta Chocochilistä kauniin värisen ja raikkaan tuntuisen ohjeen, joka ei vaadi ihmeempiä (itse asiassa laitoin raparperit kiehumaan ja otin päikkärit sinä aikana). Juomasta tuli ihanaa. Raikasta, kaunista ja hyvää (vaikken jaksanutkaan lähteä kauppaan ostamaan inkivääriä, limeä tai minttua). Raparperia oli hiukan vähemmän kuin ohjeessa vaadittava määrä joten laitoin vähemmän vettäkin (ja itse asiassa lantrasin vielä vedellä, olen laimeiden juomien ystävätär).

Ihanainen raparperijuoma

(alkuperäinen ohje: Chocochili)

viisi vartta raparperia
1,5 litraa vettä
1,5 desiä raakaruokosokeria
(inkivääriä ja minttua ja limeä)

jääpaloja
sitruunamehua

Pilko raparperit suurehkoiksi paloiksi ja keitä vedessä hiljalleen noin tunnin verran. Lisää sokeri, siivilöi ja anna jäähtyä. Maistele, lisää tarvittaessa vettä, nauti jäiden kanssa. Itse lorautin valmiin mehun joukkoon hiukan sitruunamehua. Ah ihanuutta! Kuulemma joukkoon sopii myös valkoinen rommi mutta sitä ei valitettavasti baarikaapista löytynyt (viskiä olis ollut mutta se ei ehkä sovi).

1 kommentti:

  1. Me tehtiin äitin kans niin (saatiin naapurilta ohje), että iskettiin vaan raparperit pönttöön, vedenkeittimestä kuumat vedet päälle ja sokerit perään ja annettiin olla.

    Tuli ihan mainiota, eikä tarvinnut vahtia hellaa. Kantsii testata sitäkin tapaa. Sitruuna oli muutens turhaa.

    -Esteria

    VastaaPoista