tiistai 14. elokuuta 2012

Perunaa uuniin

Rakastan perunaa. Uuniperunoita, itsetehtyjä ranskalaisia, hasselbackan perunoita, valkosipuliperunoita, you name it. Keitettyjä en erityisemmin, paitsi kesällä. Ja joidenkin ruokien (esim. nakkikastikkeen) kanssa. Viime aikojen hitti on ollut uunissa voin ja parmesaanin kanssa paahdetut uudet perunat. Ja kas, näin se käy!



Veistele uunivuoan pohjalle sopivasti voita ja raasta päälle parmesaania. Puolita sopiva määrä pieniä perunoita ja töki ne voihin halkaisupinta alaspäin. Pistä uuniin 225 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liikuttavan ryppyisiä, voi ruskeaa ja tuoksu sietämättömän hyvä.

Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi chiliä ja mustapippuria tai yrttejä tai mitä pieni mielesi halajaakaan. Tarjoa lisäkkeenä tai syö ihan vaan pelkästään (esim. sohvalla katsoen samalla digiboksilta Top Chefin uusintoja).



Äsken nautin kuvan annoksen (hyvää Go Greenin papusalsaa purkista, vihreitä papuja, hiukan eiliseltä jäänyttä kylmäsavulohitahnaa ja perunoita), luin Glorian ruokaa ja viiniä ja kuuntelin lastenhuoneesta kaikuvaa järisyttävää meteliä, jonka sai aikaan kaksi Afrikan tähteä pelaavaa kahdeksanvuotiasta. Rauhoittava ruokailuhetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti